Sajttorta falatkák eperrel - A tavasz kedvence
A sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.
Hozzávalók:
60 dkg krémsajt
25 dkg darált keksz
12 dkg olvasztott vaj
5 dkg kristálycukor
2 egész tojás + 3 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 csomag habfixáló
20 szem eper
1 rúd vanília kikapart magja
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vaj és kristálycukor keverékével, majd nyomkodjuk egy széles jénai tál aljába, aminek nem túl magas a fala, és tegyük hűtőbe. A krémsajtot keverjük krémesre a tejföllel, porcukorral, citromlével, citrom reszelt héjával, porcukorral, a tejszínnel és a habfixálóval, tojással és a vaníliarúd kikapart belsejével. A krémet adagoljuk a darált kekszre és tegyük 180°C-os sütőbe 45 percre. Vegyük ki, hagyjuk állni, majd egy kerek sütikiszúróval vágjunk ki belőle kis kerek darabokat. Mindegyik darabot díszítsük eperrel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez