Rozmaringos barack krémleves recept
A kellemes meleg, amely mostanában megörvendeztet minket egyre inkább arra sarkall, hogy valamilyen hideg, mégis finom, gyümölcsös ételt készítsünk, amely bármely napszakban megállhatja a helyét. A múlt héten már elhoztuk egy isteni finom eperkrémleves receptjét, amit mentával bolondítottunk meg, most pedig a kissé pikánsabb, rozmaringos barack krémlevest ajánljuk mindenkinek, aki valami különlegességet szeretne készíteni.
Hozzávalók:
600g barack befőtt vagy konzerv
200ml joghurt
100ml tejszín
300ml tej
1 szár friss rozmaring
100g cukor (édesítőt is használhatunk)
Elkészítés:
A barackot öntsük egy lábasba és forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejet és melegítsük tovább. Ezt követően adjuk hozzá fokozatosan a joghurtot és a tejszínt, mikor már kicsit homogénebb állagúvá vált, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Miután kihűlt, a felaprított rozmaringot szójuk bele, majd egy botmixer segítségével mixeljük az egészet krémes állagúvá. Hidegen tálaljuk, akár előételként, akár desszertként.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez