Répatorta recept húsvétra
Ha már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
4 db tojás
40 dkg sárgarépa (reszelt)
2 dl napraforgó olaj
32 dkg porcukor
1,5 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
½ citrom reszelt héja
1,5 csomag sütőpor
Topping:
15 dkg porcukor
500g mascarpone
½ pohár tejföl
½ citrom héja
1 vaníliarúd kikapart magja
Kép: Inspired Taste
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral és az olajjal, majd adjuk hozzá a megtisztított, apróra reszelt sárgarépát. Ezt követően szórjuk bele a fahéjat, és reszeljük bele a fél citrom héját, keverjük el benne a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá robotgép segítségével, majd óvatosan adjuk a a masszához anélkül, hogy összetörne. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát, majd tegyük 180°-ra melegített sütőbe 40 percre. Amíg sül a torta, a topping hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Amikor megsült, majd kihűlt a torta, kenjük meg a toppinggal, majd díszítsük kis répa formájú marcipánokkal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez