Rántott hús variációk
A wiener schnitzel csak és kizárólag borjúhúsból az igazi. De van nekünk egy sajátunk, ami ízletes sertésből, csirkéből és pulykából is, ez pedig nem más, mint a rántott hús.
Vannak családok, ahol, ha vasárnap nem forró olaj szagra ébred a család, kitör a palotaforradalom. Univerzális étek, mert finom sültkrumplival, főtt burgonyával, rizzsel, rizi-bizivel, simán salátával, olykor milánói makarónival, de szendvicsekbe is szuperül passzol. Utazások elengedhetetlen kelléke, mikor a nagymama két kilót lesüt az unokáknak, hogy a tengerparton ne csak furcsa tengeri kütyüket egyenek, hanem legyen jó hazai is. A gulyásleves, paprikás csirke, hortobágyi húsos palacsinta kombó mellé odasomfordálhatna a szerény, ám annál finomabb rántott husi is. Külföldön kevésbé népszerű, inkább a pépesített csirkehúsos verziót ismerik a különböző burgerekből, és lövésük sincs a szélén ropogós, belül omlós csodahúsokról.
Rántotthús-imádók figyelem, mert megannyi trükkös verziót szeretnénk bemutatni nektek!
Elsőként muszáj elárulni a tökéletes alap-rántott hús receptjét. Semmi ördöngösség, egy kis tej a kulcsa az omlós finomságnak. A húsokat mielőtt bepaníroznánk, jó 20 percre érdemes már besózott állapotban, tejben pácolni kicsit. A rostok közé férkőzik a tej, így biztos nem kapunk majd rághatatlan medvetalpat. A panírozásnál pedig szintén tegyünk egy kis tejet vagy tejszínt a tojáshoz. Lágy, omlós, isteni lesz a hús!
Bundaverziók zsemlemorzsával
Igazából csak annyi a trükk, hogy a zsemlemorzsához különböző egyéb hozzávalókat teszünk. Egyszerre több magot, füszert is tehetünk a bundába, csak a fantáziánk szabhat határokat.
- Szezámmag
- Napraforgómag
- Kókuszreszelék
- Köménymag
- Durvára vágott mogyoró
- Búzakorpa
- Chili
- 5 fűszer : chili, bors, pirospaprika, gyömbér , szerecsendió
Bundaverziók zsemlemorzsa nélkül
Az igazi ínyenceknek. Ha a család már rákapott a szolidabb fenti verziókra, akkor jöhetnek a különlegesebb bundák is.
- Kukoricapehely
- Mandulapehely
- Összetört tortilla chips (főleg fűszeres húsokhoz illik ez a bunda)
- Szuperropogós
- Burgonyapüré por
A szuperropogós bunda elkészítése:
Vásároljunk szeletelt, tartós kenyeret. Lehet sima búzalisztes, de különböző magos verzió is. Egy sajtreszelő nagy lyukú részén reszeljünk le a kenyerekből és ezekbe a kisebb-nagyobb darabokba panírozzuk be a húsokat. Isteni és nagyon ropogós!
Bundaverziók a tojás megbolondításával
Ahogy a tejjel/tejszínnel is kiváló lesz a bunda, úgy a tojásba egyéb hozzávalókat is tehetünk.
- Gombás panír: a tojásba a nagylyukú reszelőn lereszelt gombát teszünk jó gazdagon, valamint sót borsot és petrezselymet
- Sajtos panír: a tojásba sajtot reszelünk
- Sonkás panír: apróra vágott sonkakockákat halmozunk a tojásba
Íme, 16 vasárnap rántotthús-felhozatala. Ne mondja senki, hogy unalmas étel, mert sok-sok válfaja létezik. Ismertek egyéb verziókat? Osszátok meg velünk és egymással is!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez