Pulykás Caesar Szendvics
Ha szeretnél valami egészségeset és finomat enni, de nem tudsz dönteni a saláta és a szendvics között, a megoldás egyszerű: kombináld a kettőt!
A szendvics valószínűleg a gasztronómia történetének egyik legnagyszerűbb találmánya. Pofonegyszerű összerakni egyet, és szinte bármi lehet alapanyag, ami egy szelet kenyérre, vagy éppen két szelet közé befér. Szerencsére manapság már sokkal könnyebb úgy kombinálni a hozzávalókat, hogy jól lakjunk vele úgy, hogy közben az alakunkat és az egészségünket sem kell félteni. Bár az alábbi szendvics nem éppen az a két perc alatt összerakható fajta, előnyére szolgál, hogy majdnem olyan laktató, mintha főtt étel lenne.
Pulykás Caesar Szendvics
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
-1 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt (ezzel a legfinomabb, de igazából szinte bármilyen sajt megteszi)
- 2 evőkanál light majonéz
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 tasak Worcestershire szósz (vagy valamilyen más, kedvenc salátaöntet)
- só és őrölt bors
- 2 szelet teljes kiőrlésű/magvas kenyér
- 2 vagy 3 levél saláta
- 3 dkg vékonyra szeletelt füstölt pulykamell
Elkészítés:
1. Egy kis tálban keverjük össze a parmezánt, a light majonézt, a citromlevet, és a Worcestershire szószt/más salátaöntetet, majd adjuk hozzá a sót és a borsot. Hagyjuk állni néhány percig, hogy összeérjenek az ízek, majd kenjük meg a krémmel vastagon a két szelet kenyeret.
2. Először a pulykamellet helyezzük a kenyérre, majd csak utána a salátát, nehogy átázzon. Végül tegyük össze a kenyereket, és máris kész a szendvics!
Tipp: Nem érdemes sokáig tárolni, még a hűtőben sem, hiszen a saláta miatt könnyen átázhat a szendvics, és így sajnos sokat veszít a minőségéből.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez