Party fasírtgolyók
Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.
Hozzávalók:
50g barna rizsliszt vagy zabliszt
50 g szezám pehely
50 g lenmagpehely
50 g zabpehely
25 g vegamix (szárított zöldség keverék)
1 evőkanálnyi napraforgó mag
1 evőkanál édes őrölt piros paprika
1 kávéskanálnyi himalaya só
1 db reszelt répa
2 cikk fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma reszelve
késhegynyi őrölt zöld bors
kókuszolaj a sütéshez.
A nyers hozzávalók kivételével az alapanyagokat összekeverjük egy keverő tálban, majd hozzáöntünk 250 ml meleg vizet, összekeverjük és fél órát pihentetjük, hogy a pelyhek a nedvességet magukba szívják. Utána az apróra reszelt répát, hagymát is hozzáadjuk, összekeverjük és vizes kézzel golyó alakú fasírtokat formázunk és felmelegített kókusz olajon kisütjük. Hidegen - melegen kitűnő!
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez