Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából
Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
Amire szükséged lesz:
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz
A szósz elkészítése:
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon! Öntsd bele a passzírozott paradicsomot, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd fél órán át! Ízesítsd borssal, bazsalikommal, sóval! Tipp: Ha a csirkét vajjal sütötted, akkor a megmarad szaftot is beleöntheted a szószba!
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készíts elő egy lapos edényt, vagy sütőlapot!
Keverd össze a zsemlemorzsát és a parmezánt egy tálban! Olvaszd fel a vajat egy másik tálban, majd finoman kend be a csirkét vele, ezt követően mártsd bele a morzsa keverékbe! Helyezd rá a sütőlapra, és ezt ismételd meg a többi csirkeszelet esetében is! Egy pici olajat önts rájuk, és süsd őket 20 percig! Fordítsd meg a csirkéket, és 5 percig süsd őket így is! Ezt követően vedd ki a sütőből a tepsit, helyezz rá a mellekre egy evőkanál paradicsomszószt, és szórj rájuk fél evőkanál aprított mozzarella sajtot! Süsd tovább 5 percig, egészen addig, amíg szépen megolvad a sajt rajtuk
Forrás: www.skinnytaste.com
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez