Pár perces recept: spaghetti aglio olio
A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.
Hozzávalók:
40dkg spagetti tészta
4-5 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított chili
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, majd a kés lapjával nyomkodjuk őket össze. Ezt követően hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a chilipelyheket is szórjuk bele. Kis ideig pirítsuk, közben tegyük fel a tésztát főni 7-9 percig. Amint megfőtt a tészta, szűrés után tegyük a fokhagymás serpenyőbe, és forgassuk össze az olajjal. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal. Ha szeretnénk kicsit feldobni, csirkemell csíkokat, garnélarákot vagy szárított paradicsomot is piríthatunk a fokhagymás olajon.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez