Paleo kókusz kocka, amit bűntelenül ehetsz
Egy igazi gluténmentes, szénhidrátszegény süti recept, amit egyszerűen elkészíthetsz Te is! A hozzávalók ráadásul rostban gazdagok és laktatóak, így könnyen beilleszthető a nap bármely részébe, sőt, a diétázók étrendjébe is tökéletesen beilleszthető. Pénztárca barát, így aki igazán édesszájú, annak ajánljuk a dupla adag elkészítését is!
Tészta hozzávalói:
32 g kókuszliszt
5 db tojás
35 g eritrit
csipet só
1 teáskanál méz
Elkészítés:
1.A tojásokat az édesítővel, a mézzel és a sóval tejföl sűrűségűre felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet is.
2.A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába.
3.Előmelegített sütőben, alsó-felső programon, 175 fokon 20 percig kell sütni.
Csoki bevonat hozzávalói:
csokipuding
280g víz vagy light kókusztej
1 teáskanál rumaroma
A hozzávalókat hidegen csomómentesre keverjük, akár csak a pudingot.
A kókuszkocka összeállítása:
1.A kihűlt piskótát vágjuk 16 db egyforma kockára.
2.Ezután mártsuk egyenként a csoki pudingba, majd forgassuk meg a kókuszreszelékben.
3.Legalább 1 órára tegyük hűvös helyre, és kész is a szuper finom édesség!
Tápértékei darabonként:
49,5 kalória
2,5 g fehérje
3,5 g zsír
1,2 g szénhidrát
Bakos Szintia
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez