Overnight oats – zabkása elvitelre
A zabkását gyakran javasoljuk reggelire, hiszen sokáig eltelít és feltölt energiával, ráadásul rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Korán reggel azonban nem mindenkinek van kedve vacakolni az elkészítésével, nekik ajánljuk az alábbi overnight oats recepteket. Előző este öt-tíz perc alatt összedobható ez a finom és tápláló étel, reggel pedig csak kivesszük a hűtőből és akár a munkába is magunkkal vihetjük.
1. Áfonyás pite overnight oats
Hozzávalók (1 főre):
- 25 gr zabpehely
- 120 gr zsírszegény natúr görög joghurt
- 60 ml zsírszegény tej (ízlés szerint növényi tej)
- Édesítőszer ízlés szerint
- 35 gramm áfonya (plusz pár darab díszítésnek)
Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat alaposan és egy jól zárható befőttes üvegben tedd hűtőbe egy éjszakára. Hidegen tálald.
2. Fahéjas almás overnight oats
Hozzávalók (1 főre):
- 50 gr zabpehely
- 120 ml mandulatej
- 60 gr zsírszegény natúr görög joghurt
- 65 gr almaszósz vagy frissen reszelt alma
- Fél evőkanál fahéj
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy jól zárható befőttes üvegbe, rázd jól össze, majd tedd hűtőbe egy éjszakára. Hidegen tálald.
3. Kávés overnight oats
- 100 gr zabpehely
- 240 ml mandulatej
- Fél bögre főzött kávé
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz vagy juhar-/agavészirup
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy jól zárható befőttes üvegbe, rázd jól össze. Ezután tedd hűtőbe egy éjszakára, de legalább 8 órára. Hidegen tálald.
4. Csokis sütis overnight oats
Hozzávalók (2 főre):
- 2 evőkanál földimogyoróvaj
- Másfél evőkanál kókuszcukor (vagy barna cukor)
- 120 gr + 1 evőkanál vaníliás görög joghurt
- Fél evőkanál apróra darabolt csoki + ízlés szerint a díszítéshez
- 100 gr zabpehely
- Fél evőkanál fahéj
- 240 ml zsírszegény tej
Elkészítése:
- Egy közepes tálban dolgozd össze botmixerrel a mogyoróvajat a kókuszcukorral.
- Adj a keverékhez 1 evőkanál görög joghurtot és turmixold simára. Keverd bele a darabolt csokit.
- Oszd el két tálban a keveréket, majd egyengesd el a tálak alján. Tegyél 60-60 gr görög joghurtot a rétegekre.
- Egy tálban keverd össze a zabpelyhet a fahéjjal. Öntsd rá a tejet és keverd addig, amíg a zab egyenletesen megszívja magát. Oszd el a zabos keveréket a két tálban és tedd lefedve a hűtőbe éjszakára.
- Reggel hintsd meg még egy kis aprított csokival és már fogyaszthatod is.
5. Epres- chia magos overnight oats
Hozzávalók (1 főre):
- 50 gr zabpehely
- 120 ml zsírszegény tej
- 60 gr zsírszegény görög joghurt
- 1 teáskanál juharszirup
- Negyed teáskanál vanília kivonat
- Másfél teáskanál chia mag
- Negyed bögre feldarabolt eper
Elkészítése:
- Tedd az eper kivételével az összes hozzávalót egy jól zárható befőttes üvegbe. Zárd rá a tetejét és rázd össze.
- Tedd a hűtőbe éjszakára.
- Mielőtt fogyasztod, keverd fel és szórd meg az eperrel. Hidegen fogyaszd.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez