Őszi vacsora ötlet: sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel
Ősszel nem véletlenül az egyik legnépszerűbb alapanyag a sütőtök, amelyből igazán változatos, és finom fogásokat készíthetünk. Ezúttal egy bébirépával kombinált receptet hoztunk el, amelyben a csavart a kéksajt jelenti. Tökéletes választás lehet hétvégi vacsoraként, hiszen egészen biztosan az egész család szeretni fogja.
Hozzávalók:
1 Bonduelle bébirépa
1 kisebb sütőtök
3-5 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)
10 dkg kéksajt
Kép: Bonduelle
Elkészítés:
Ketté vágunk egy kisebb sütőtököt, kikaparjuk a magházát. Kis mélyedéseibe 1-1 mogyorónyi vajat és pár gerezdnyi préselt fokhagymát teszünk. Megsózzuk. 200 oC-os előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt puhára sütjük.
A sütési idő vége felé 1 tk. vajon lepirítjuk a leszűrt répácskákat, megszórjuk a magkeverékkel, a reszelt fokhagymával, picit sózzuk,- nem kell sok, mert a sajtszósz erős fűszerezésű- hozzáadunk 1 tk. mézet és tovább pirítjuk őket.
A kivett sütőtököt tálként alkalmazzuk és belehalmozzuk a répás egyveleget. A kéksajtot felolvasztjuk (legegyszerűbb módon mikróban 1 perc alatt), majd rácsorgatjuk a zöldségtálra.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez