Őszi recept ötlet: mexikóival a hideg ellen
A mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!
Hozzávalók a rizottó alaphoz:
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
1 fej vöröshagyma
15 dkg rizottó rizs
1,5 dl száraz fehérbor
kb. 5 dl forró zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, szerecsendió
Hozzávalók az aranchini sütéséhez:
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
1 zacskó mini mozzarella golyó
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát megpároljuk egy kevés olivaolajon és hozzáadjuk a rizst. Amikor a rizsszemek már kissé áttetszőek, hozzáadjuk a fehér bort és hagyjuk, hogy magába szívja. Ekkor folyamatos kevergetés mellett elkezdjük adagolni az alaplét kb. 3 részletben, mindig akkor adva hozzá a következőt, amikor már majdnem teljesen magukba szívták a folyadékot a rizsszemek. Amikor a harmadik adagot is magukba szívták, hozzákeverjük a Bon Menu Mexicana szószos bab felét. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Kóstoljuk meg, és ha a rizset túl keménynek érezzük, egy utolsó adag alaplével főzzük még egy kicsit.
Ha az elkészült rizottó kihűlt, tegyük 1-2 órára a hűtőbe pihenni.
A hűtőben összeállt rizottóból 5-6 cm átmérőjű golyókat formázunk és mindegyik közepébe 1-1 mini mozzarellát rejtünk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük és Mexicana szószos babbal tálaljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez