Őszi almatorta recept
Az őszi időjárás beköszöntével nincs is jobb módja az ünnepi hangulat megteremtésének, mint egy ízletes Őszi Almatorta elkészítése.
Tészta:
2,5 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál só
1/2 csésze vaj (szobahőmérsékletű)
1 csésze cukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
Almakrém:
4-5 közepes méretű alma (hámozva, kimagozva, vékonyan szeletelve)
1/4 csésze cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál só
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
1. Először készítsük el az almás krémet. Egy közepes lábasban melegítsük fel az almákat, cukrot, fahéjat, szerecsendiót, sót és citromlevet közepes lángon. Főzzük az almákat, amíg lágyak és könnyen összezúzhatók, körülbelül 15-20 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.
2. Közben készítsük el a tésztát. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és sót.
3. Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat és a cukrot egy kézi vagy állványos keverővel, amíg könnyű és puha állagú lesz. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd keverjük össze alaposan.
4. Lassan adjuk hozzá a száraz összetevőket a vajas keverékhez, keverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.
5. Vegyünk egy sütőtálat vagy egy sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral.
6. A tészta kétharmadát nyomkodjuk le egyenletesen a sütőtál aljába, hogy létrejöjjön egy tészta alap.
7. Az almás krémet öntsük a tészta alapra, és egyenletesen terítsük szét.
8. A maradék tésztát reszeljük a tetejére úgy, hogy apró morzsák keletkezzenek.
9. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és süssük a süteményt körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és ropogós.
10. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és szolgáljuk fel. Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez