Olasz szerelem Magyarországon
Mi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.
A Pomodoro mögé ne a felkapott közszereplőt képzeljük, hanem sokkal inkább azt a túláradó vendégszeretetet, amely a legutolsó négyzetméteren is tárt karokkal vár minket. A klasszikus, itáliai enteriőrt minden áldott este kellemes zsibongás tölti csordultig, és ha csak jövő ilyenkor jövünk újra, mérget veszünk rá, hogy akkor is ugyanez a személyzet fogad majd bennünket. Hisz egy jó vendéglátó egyik fő ismérve az állandó, profi csapat.
A halakat és a húsokat tökéletesre sütik, a tenger gyümölcseit pedig frissen ’szedik’. Aki imádja az olasz konyhát, annak kötelező megkóstolni Gianninál a fekete risottot tintahallal, velencei módra, és a bivalytejes mozzarella caprese-t. A paradicsomleves pedig szent meggyőződésünk, hogy itt a legfinomabb. Mindezek után, ha kikértük a panna cottát, halkan mondjunk el egy imát az édességek istenének, hisz ennél a desszertnél minden földi halandó a mennybe megy majd.
Az olasz étteremről elsőként a Pomodoro jut eszünkbe. S hogy milyen szerelem fűzi kis hazánkhoz magát a tulajdonost, az a következő interjúnkból kiderül.
Szentesi Évi
Trattoria Pomo D'oro
1051 Budapest
Arany János utca 9.
http://www.pomodorobudapest.com/
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez