Nutellás ostya torta recept
A siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.
Hozzávalók:
Piskóta lap:
2 tojás
40g cukor
35g liszt
5g kakaópor
Ostyaréteg:
240g Nutella
60g fehér csoki
8-10 db édes tölcsér
Csoki mousse:
3 tojássárgája + 1 egész tojás
40g cukor
140g étcsoki
300g tejszínhab
6g zselatin
Elkészítés:
Piskóta:
Tanácsos a piskóta lappal kezdeni, ami összetevőinek mennyiségétől ne ijedjünk meg, valóban ilyen kevés kell mindenből. Ez ugyanis egy nagyon vékony piskóta lesz, ami az alját képezi majd a tortánknak, de egyáltalán nem jut domináns szerephez. A tojásfehérjét verjük fel a cukor kb. 2/3 részével, a tojássárgákat pedig habosítsuk a maradék cukorral. Ezeket forgassuk össze, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, keverjük össze, és már mehet is egy tortaformába, majd pedig a sütőbe. Mindössze 8 percig kell sütni 180 fokon.
Ostyaréteg:
A Nutellát természetesen nem szükséges pontosan kimérni, én a 400 g-os üveg tartalmából nemes egyszerűséggel meg szoktam enni pár evőkanállal, mielőtt hozzáfognék a sütéshez, és a maradékot olvasztom össze vízgőz fölött a fehér csokival. Ehhez kell hozzákeverni az édes tölcséreket, amiket előzetesen összetörtünk (szerintem ez az egész legjobb része, ripityára aprítani a tölcséreket). Ezt a keveréket kanalazzuk rá a már kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe, amíg elkészül a mousse. Ha valamilyen okból kifolyólag nem elég ropogósak a tölcsérek (én például szerdán vásároltam őket, viszont csak szombaton használtam fel) dobjuk be őket egy pár percre a sütőbe pirulni.
Tipp: ősszel és télen a plázákban található fagyizók nyitva vannak, így szezonon kívül is könnyű tölcsért szerezni
Csoki mousse:
Vízgőz fölött egy fém keverőtálban kevergessük addig a tojássárgákat, az egész tojást és a cukrot, amíg éppen, hogy meleg lesz, majd keverjük robotgéppel addig, amíg langyosra hűl. Szintén vízgőz fölött, vagy mikróban olvasszuk meg a csokit, és adjuk a tojásos-cukros keverékhez, a tejszint pedig felverve forgassuk ezekhez. A zselatint keverjük el 3 kanál hideg vízzel, majd mikróban forraljuk fel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékünkhöz, majd öntsük az ostyás piskótára, és tegyük hűtőbe, míg meg nem dermed.
Nem nehéz kitalálni – ha már csak az összetevők egy részére vetünk egy pillantást -, hogy ez nem éppen egy fogyókúrás recept, azonban nem nehéz elkészíteni, garantált a siker, és tekintve, hogy torta lévén gyakran ünnepi alkalmakra készül, talán még egy diétába is belefér egy szelet belőle.
Ha sikerül elkészíteni és esetleg még képet is posztoltok róla, használjátok bátran a #stylemagazin hashtaget. ;)
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez