New York-i sajttorta recept
Hoztunk egy hihetetlenül egyszerű és ínycsiklandozó sajttorta receptet Nektek. Sütésre fel!
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Hozzávalók:
- 6 szobahőmérsékletű tojás
- 8 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 1/2 csésze cukor
- 2 csésze tejszín
- 500 g krémsajt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál friss citromlé
- 1 teáskanál reszelt cétromhéj
1. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
2. Kenjük ki vajjal egy tortaformát.
3. Mixerrel keverd össze a sajtkrémet és a vajat, amíg össze nem áll.
4. Add hozzá a maradék hozzávalókat, kivéve a tojásokat, és addig keverd őket, amíg puha és krémes masszát nem kapsz.
5. Egy spatulával szedd le a tál széléről, és a keverőfejekről a maradékot.
6. Majd add hozzá lassan a tojásokat, miközben kevered a masszát.
7. Önts bele az előkészített formába.
8. A masszát 2 óra 15 percig süsd, amíg a krémnek szép színe nem lesz.
9. Mikor elkészült, hagyd nyitva a sütő ajtáját, és pihentesd a süteményt két-három óráig, hogy teljesen kihűljön.
10. Ne vedd ki az elkészült tésztát a formából addig, amíg nem állt egy teljes éjszakát a hűtőben!
11. A finom tortát tálalhatod szeder lekvárral, vagy bármilyen krémmel,dzsemmel, amilvel szeretnéd.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez