Népszerű magyaros ételek
A magyarok gasztronómiája jellegzetes, néhány ételünk pedig méltán világhírű. Rengeteg külföldi turista is szívesen fogyasztja a tipikus magyar ételeket. Lássuk a legnépszerűbbeket.
Gulyásleves
Eredetileg marhapásztorok készítették, majd később mindenki körében elterjedté vált. Tartalmaz nagy marhahúsdarabokat, zöldségeket, valamint egy kevés paprikát és csípőset. Külföldi országokban is készítik, ám sokszor hibásan, mert úgy gondolják, hogy ez az étel egy főzelék, és ennek megfelelőlen készítik el.
Halászlé
Nagyon egyszerű étel, ám ennek ellenére roppant finom. Paprikával ízesített halléből és folyami halszeletekből áll. Hagyományosan a szabadban készítik, frissen fogott halból.
Hurka-kolbász
A hurkát és a kolbászt is különböző húsokból készítik különböző ízesítéssel. A különbség abban rejlik, hogy a hurkát főzik, a kolbászt pedig füstölik. Mindkettőt lehet önállóan fogyasztani egy kis kenyérrel vagy paprikával. Ám a hurka és a kolbász sok magyar étel alapanyaga, és változatosabbá teszik az adott táplálékot.
Nokedli
Nekem ez a személyes kedvencem, a nagymamám gyakran készíti ezt nekem, mikor elmegyek őt meglátogatni. A nokedli kis, tömzsi nudlikból áll, amit tésztából szaggatnak ki. Köretként szolgálják fel pörkölttel vagy húsételekkel. Én soha nem tudnám megunni!
Pörkölt
A pörkölt húsból készül ,általában marhahúsból vagy zúzából. Valamint hozzáadnak paprikát, hagymát és paradicsomot is. Ahogy az imént említettem, nokedlivel együtt szokás tálalni. Gyakran főzik a szabadban, egy nagy bográcsban. Fogyasztható önállóan is egy kis kenyérrel, esetleg némi bor kíséretében.
Somlói galuska
Jellegzetes magyar desszert, ami méltán világhírű. Három különböző piskótából áll: sima, diós és csokis. Hozzá kell adni mazsolát és diót, egy kis étcsokoládé öntetet, a tetejére pedig tejszínhab kerül. Édesszájúaknak kitűnő eledel!
A fentiek csak pár példa a rengeteg kiváló magyar étel közül. Nektek melyik a kedvencetek? Mivel egészítenétek ki a listát?
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez