Nelliz konyhája: fügés falatok
Ha vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.
Hozzávalók:
8-10 szelet baguette
1 evőkanál baracklekvár
3 db aszalt füge
1 marék aprított mandula
1 ek dióolaj
10 dkg brie sajt
Elkészítés:
A sajtot vékony cikkekre, a fügéket karikákra vágom, félreteszem. A mandula szeleteket megpirítom egy serpenyőben, olaj nélkül. Ha elkészült, kiöntöm egy tálba. A lekvárt és az olajat egy kis pohárban elkeverem és beleöntöm a serpenyőbe, újra meggyújtom alatta a gázt. Amikor az olajos lekvár elkezd buborékolni, beleteszem a karikára vágott fügét és kb. 30 másodpercig hagyom, hogy piruljon, majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A baguetteket ráteszem a kissé pörkölődött lekváros masszára és mindkét oldalát aranybarnára pirítom a serpenyőben. Ha elkészült, egy tányérra teszem a baguetteket, erre a sajt szeleteket, és a tetejére a pirult fügekarikákat. Végül megszórom a pirított mandulával.
Jó étvágyat!
Tombor Nelli
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez