Narancsos-mustáros csirkeszárny bluecheese szósszal
A ropogós csirkeszárnyakért valószínűleg mindenki odavan, aki némi szimpátiát érez az amerikai konyha iránt, illetve azok, akik szeretik a grillsütőn készült ételeket.
Hozzávalók a páchoz:
5 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 narancs leve
só
bors
Hozzávalók a bluecheese szószhoz:
200g márványsajt
1 kis pohár tejföl
Fél citrom leve
2 evőkanál méz
2 teáskanál mustár
2 kávéskanál fokhagymakrém
só
bors
Szeleteljük fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. A megtisztított szárnyakat szórjuk meg kentucky fűszerkeverékkel, majd forgassuk meg az elkészült pácban a csirkeszárnyakat, ezt követően lefedett edényben tegyük a hűtőbe pár órára. A szárnyakat 200°C-on süssük addig, míg meg nem pirulnak. A szósz hozzávalóit keverjük össze, és már tálalhatjuk is zellerszárakkal a az aranybarnára sült csirkeszárnyak mellé.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez