Napsütéses, édes reggeli
Az édes reggeliket kevésbé szeretem, de néha jól esik. Reggel amúgy is lehet egy kicsit bűnözni. Szóval, ha tehetem kalács, lekvár, egy jó kis vajas keksz vagy egy könnyű muffin van terítéken. Amit most hoztam nektek, nagyon tavaszi, nagyon ’szánsájn’, habkönnyű és nagyon finom. Egy forró café latte mellé, egy kanál nutella a tetejére és boldogan indul a nap.
Vaníliás citromos muffin nutellával
Összetevők:
1 bögre liszt
1 cs sütőpor
1 dl citromlé
1 doboz natúr joghurt (én cserpest használtam) (250 ml)
1 tk vanília kivonat
1/2 bögre nyírfacukor vagy kristálycukor
2 tojás (ha kicsik lehet 3)
1 rúd vanília kikapart magja
nutella
1 citrom leve és héja
1/4 bögre olívaolaj
Elkészítése:
Egy nagyobb keverő tálban elkeverem a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliát valamint a citrom reszelt héját. Egy másik tálban kissé felverem a tojást a joghurttal, a citrom levével, az olajjal és a vanília kivonattal. Óvatosan összedolgozom a két keveréket, egy kiskanál segítségével a muffinkapszlikkal kibélelt muffin formákba kanalazom és 165 fokon 20-30 percig sütöm. A tetejére dísznek egy citromot hajszálvékony karikákra szeletelek és porcukorral 100 fokos sütőben kiszárítom, és az így kiszáradt citromkarikákat a tetejére kent nutellába nyomkodom.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez