Napi mosoly: spárgakrémes szendvics
Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.
Összetevők:
fél csomag spárga fehér és zöld is lehet
fél citrom leve és héja
fél narancs leve és héja
1 marék turbolya
só, bors
olívaolaj
1 doboz cottage chesese vagy ricotta
1 gerezd fokhagyma
5-6 db kapribogyó
fél csomag rukkola
Elkészítése:
A spárgáknak elhajlítva letöröm a fás szárait, majd megtisztítom, három szál spárgát félreteszek. A megtisztított spárgákat feldarabolom és blansírozom (lobogó vízben egy percig forrázom, majd hideg víz alá tartom). Közben a cottage cheese-t (vagy ricottát) egy keverőedénybe öntöm, hozzáadom a rukkolát, oregánót, turbolyát, citromlevet, narancslevet és a lereszelt héjakat, sót-borsot, kapri bogyót, fokhagymát és az olívaolajat jól összeturmixolom. Kellemes, krémes állagot kell kapnom, közben elkészült a spárga, azt is hozzáturmixolom a túrós krémhez.
Két szelet kenyeret meglocsolok olívaolajjal és grillen, vagy egy serpenyőben megpirítom 2-2 percig mind a két oldalát a kenyérszeleteknek. A félretett spárgákat szálasra hámozom, koronájukat levágom. A megpirított barna, diós vagy rusztikus kenyérre halmozom a spárgakrémet, rápakolom a spárgaszálakat, egy marék rukkolát, kapribogyót és citromhéjat. Ha tartalmas reggelit vagy vacsorát szeretnék, akkor egy-egy lágy tojást adok hozzá. Jó étvágyat.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez