Mozzarella házilag (nyers-vegán)
Mostantól tehát mindenevők, laktózérzékenyek és vegánok, mindenannyian együtt élvezhetjük a tápanyagokban gazdag, élő, növényi mozzarellát, aminek az íze egyébként hátborzongatóan hasonlít az igazihoz!
Hozzávalók:
-100g kesudió
-295ml víz
-6 evőkanál citromlé
-3 evőkanál útifűmaghéj
-2-3 csipet himalája só
(Ajánlunk még hozzá esetleg fokhagymaport, vagy bármilyen más ízesítést, annak, aki esetleg az ízesebb világot szereti a sajtok terén.)
Így készítsd el:
- Mindenek előtt áztasd be 6 órára a kesudiót, a 295ml vizet pedig keverd el a citromlével, majd a 3 evőkanál útifűmaghéjjal, ez is ázzon néhány órát.
- A beáztatott kesudióról öntsd le a vizet, majd szórd bele a turmixgépbe az útifűmaghéjas zselével együtt és turmixold simára. Tetszés szerinti formába kanalazd, a mi véleményünk szerint egy hosszúkás befőttes üveg felel meg a leginkább a célnak. Tedd be 30 percre a hűtőbe, és voilá, kész is a mozzarella!
- Ütögesd ki az összeállt “sajtot” az üvegből, szeleteld fel, ízlés szerint használd és ízesítsd, mi szárított bazsalikommal és aszalt paradicsommal fogyasztottuk. Egy falat Olaszország!
Tartósítást sós vizes oldatban ajánljuk, ahogyan a képen is látszik. (A kiszáradás végett.)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Továbbiak: https://www.instagram.com/veganzonehungary/
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez