Mindentbele frittata
A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.
Ezt az ételt nevezhetjük omlettnek, frittatanak, de tortillának is. Tojásalapú étel, amolyan tészta nélküli quiche. Lehet ez egy kiadós reggeli vagy egy könnyű vacsora. Lehet enni hidegen és melegen, kizárólag szeletekre vágva. Lassan kell sütni, jól felvert tojással és sok-sok zöldséggel. Ez az, ami megkülönbözteti a hagyományos rántottától. Én most beleraktam mindent, amit a hűtőben találtam, de általában valami husit, zöldet, fűszert és sajtot rétegezek bele. Kóstoljátok meg hétvégén egy kiadós reggeli alkalmával!
Összetevők:
6 db tojás
só, bors, fehérbors
1 marék friss oregáno
1 marék lilahagyma apróra vágva
100 ml fehérbor
100 g császárhús
1 db közepes cukkini
2 db nagyobb újburgonya
50 g gruyére parmezán is megfelelő
Elkészítése:
A cukkinit félbevágom a felét felkockázom, a másik felét vékonyan felkarikázom. Egy oylan serpenyőt választok, amit a sütőbe is be tudok majd tenni. A császárt és az egyik burgonyát is apró kockákra vágom. 1 ek. olívaolajon elkezdem pirítani a császárhúst, majd rádobom a cukkinit és végül a burgonyakockákat. Így összepirítom őket, majd melöttyintem fehérborral és fűszerezem.
Közben a tojást jól felverem, sózom,borsozom beleszórom a felaprított oregánot, hagymát és a reszelt sajt felét. A zöldséges-húsos keverékhez öntöm, kirakom a tetejét a cukkini és az egy újburgonya karikákkal. A maradék reszelt sajttal meghintem és 160 fokon 20-25 percig sütöm. Picit hagyom kihűlni miután kész. Végül szeleteket vágok belőle és balzsamecetes zöldsalátával tálalom. Reggelire és vacsorára is kitűnő.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez