Mentás zöldborsókrém
Zöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó megfőzve
- 100 ml növényi tejszín
- 1 citrom leve
- ½ kk őrölt kömény
- 1 kk himalaya só
- kevés , friss csili apróra összevágva
- 1-2 szál friss menta összevágva
A megfőtt zöldborsót a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Meleg pitával, pirítóssal, vagy tortillával ajánlom.
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez