Mennyei répatorta recept
Bár még mindig vannak, akik bizarrnak gondolják ezt a desszertet, nagyon könnyű elkészíteni, és biztosan mennyeien finom lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
4 db tojás
40 dkg sárgarépa (reszelt)
2 dl napraforgó olaj
32 dkg porcukor
1,5 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
½ citrom reszelt héja
1,5 csomag sütőpor
Topping:
15 dkg porcukor
500g mascarpone
½ pohár tejföl
½ citrom héja
1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral és az olajjal, majd adjuk hozzá a megtisztított, apróra reszelt sárgarépát. Ezt követően szórjuk bele a fahéjat, és reszeljük bele a fél citrom héját, keverjük el benne a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá robotgép segítségével, majd óvatosan adjuk a a masszához anélkül, hogy összetörne. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát, majd tegyük 180°-ra melegített sütőbe 40 percre. Amíg sül a torta, a topping hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Amikor megsült, majd kihűlt a torta, kenjük meg a toppinggal, majd díszítsük kis répa formájú marcipánokkal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez