Mennyei őszi recept!: Csábító krémleves
Október közepe az ajtónkon kopogtat, így mondhatni , hogy az időjárás is egyre zordabb lesz! Az őszi délutánok hűvösebbé vállnak, ezáltal egy hosszú munkanap után talán jobban vágyunk a pihenésre, mint általában. Hazaérve azonban nem hiányozhat a finom vacsora sem, amit este tájt a legtöbben megkívánunk!
Cikkünkben egy olyan szezonális krémleves receptjét hoztuk el nektek, amely kiadós és gyorsan elkészíthető. A hozzávalók beszerzése pedig nem igényel különösebb erőfeszítést!
Recept
Hozzávalók:
1kg sütőtök (megsütve)
4 db zsálya
2 dkg vaj
1.5 l alaplé
3 gerezd fokhagyma
250 ml habtejszín
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A meghámozott sütőtököt megsütjük, majd húsát kikaparjuk. Megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és zsályát. – Ezeket összekeverjük. Mellé tesszük a kikapart sütőtököt és ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd 15 percig kis lángon főzzük. A kész mixet, botmixerrel pürévé keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer felforraljuk azt!
Krémlevesünk el is készült, így melegében fogyaszthatjuk mindenféle nehézség nélkül. Ha kedvünk tartja, különböző találási fortélyokkal és praktikákkal színesíthetjük őszi levesünket. Jó étvágyat kívánunk nektek!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez