Mennyei kalács recept
Hamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!
Hozzávalók:
2 nagy bögre liszt
1 nagy evőkanál puha vaj
4 evőkanál cukor
2 darab tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 bögre tej
2 deka friss élesztő
1 darab tojás
2 nagy evőkanál tej (A kalács lekenéséhez.)
Elkészítés:
Körülbelül 10 perc alatt melegítsd langyosra a tejet, és az egyik felében futtasd fel az élesztőt egy evőkanál cukorral. A vajat a másik felében hagyd felolvadni, és add hozzá a sót és a maradék cukrot. Ezután vegyítsd mindkét keveréket a liszthez, és dagassz belőle jól kezelhető, rugalmas tésztát.
Sötét és langyos helyen, hagyd egy órát kelni a tésztát. - Ezután formázz belőle 3-4-6 hosszú rudat, majd fonj belőle kalácsot, és pihentesd fél órán át sütés előtt. Az így kapott kalácsot kend le a tojássárgájával kapott keverékkel, majd pihentesd.
A kalácsot süsd 35 percen át 180 fokon.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez