Mennyei fehércsokis piskótarolád
Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 130 g finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- ½ evőkanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 120 ml író
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál fehérborecet
- 120 g sótlan, lágy vaj
- 150 g porcukor
- 1 nagy tojás
- 1 ½ evőkanál piros zselatinpor
- 30 ml víz
A töltelékhez:
- 250 g zsíros krémsajt
- 130 g olvasztott fehér csokoládé
- 50 g sótlan, lágy vaj
- 50 g porcukor
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 25 perc
Adag: 8-10
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-on, gázsütőn 4-es fokozaton. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát, majd egy másik kis tálban az írót a vaníliaaromával és a fehérborecettel.
2. Habverővel keverjük el a vajat a cukorral, amíg könnyűvé és puhává válik, majd adjuk hozzá a tojást, keverjük simára.
3. Alacsony fokozatra téve a habverőt, lassan és felváltva adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és az írós keveréket is. Oldjuk fel a zselatint a vízben, várjuk meg míg teljesen feloldódik, ezután keverjük hozzá a piskótatésztához.
4. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd kanalazzuk bele a tésztát, és süssük 25 percig. Amint kész a tészta, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk egy kicsit lehűlni.
5. Amíg hűl a tészta készítsük el a tölteléket. Szintén kézi habverővel keverjük simára a zsíros krémsajtot, majd közepes sebesség mellett adjuk hozzá folyamatosan az olvasztott fehér csokoládét.
6. Adjuk hozzá a vajat, majd a porcukrot. Keverjük simára a masszát.
7. Porcukrozzuk le a munkafelületet, ahova ráboríthatjuk az elkészült piskótánkat, a tetején hagyjuk a konyharuhát, és a szélénél kezdve, óvatosan tekerjük fel a piskótát, a konyharuhával együtt. 10-15 perc elteltével göngyölítsük ki a tésztát, távolítsuk el a konyharuhát és a sütőpapírt is a tetejéről. Kenjük szét a piskótán a tölteléket, és tekerjük fel ismét. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, és máris tálalásra kész!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez