Mangós sajttorta recept
A mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
Hozzávalók:
40 dkg vajas keksz
15 dkg vaj
70 dkg natúr krémsajt
15 dkg cukor
1,5 ek liszt
1 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
3 db tojás
20 dkg ritálycukor
2 dl tejszín
2 db közepes mangó
Elkészítés:
A kekszet daráljuk durvára, majd keverjük össze a felolvasztott vajjal. Egyenletes nyomkodjuk bele a kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezt követően keverjük bele a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citrom héját, majd keverjük hozzá egyenként a tojásokat. Amikor a keverék homogén és habos, öntsük a kihűlt kekszalapra.
A mangót tisztítsuk meg és kockázzuk fel, 1dl vízzel, fél evőkanál keményítővel és egy evőkanál cukorral főzzük össze. Miután kihűlt a sajttorta, adagoljuk a tetejére a mangós szószt.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez