Mályvacukor krém
Lassan épp itt van az ideje a forró csoki szezonnak, amit mi mással ízesítenénk, mint mályvacukorral. Hoztunk nektek egy csodás mályvacukor krém receptet, amit felhasználhattok forró csokiba, pitékbe, különböző sütikbe, vagy akár magában is ehetitek.
Hozzávalók:
¾ csésze víz
¾ csésze porcukor
¾ csésze kukoricaszirup
3 tojásfehérje
½ teáskanál tartármártás
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket és a tartármártást öntsük egy tálba, majd mixerrel keverjük addig, amíg csomómentes habbot nem kapunk.
- A vizet, a cukrot és a kukoricaszirupot öntsük egy hőálló tálba.
- Alacsony hőmérsékleten főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
- Helyezzünk egy hőmérőt a tálba és főzzük addig a szirupot, amíg el nem éri a 120 °C-ot.
- Ha elérte a megfelelő hőfokot, vegyük le a tűzről.
- Lassan keverjük a habhoz a szirupos masszát
- Mixerrel keverjük tovább, míg a masszánk sűrű és homogén nem lesz.
- Miután a krém kihűlt, adjuk hozzá a vanília kivonatot.
- Légmentesen záródó edényben tároljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez