Mai mosoly: uborkás receptek
Uborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.
HIDEG KORIANDERES UBORKAKRÉMLEVES ÉS UBORKAKRÉM SZENDVICSHEZ, MÁRTOGATÓHOZ
Összetevők:
2 db nagyobb kígyóuborka
750 ml görög joghurt
2 dl olíva olaj
só, bors, frissen őrölt szerecsendió
150 g eredeti görög feta
1 db chili
1 marék koriander
1 marék menta
1-1 db citrom és lime
125 g philadelphia krémsajt
1 rúd újhagyma
Elkészítése:
Az uborkakrémhez szükség lesz teljes kiőrlésű kenyérre, vagy sok magvas kenyérre. A krémhez a joghurtból 250 ml elkeverek 50g krémes fetasajttal, mentával fél-fél lime és citrom levével, citrom héjával, sóval, borssal. Egy rúd uborkát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem és picit megsózom, félreteszem, hogy kiengedje a levét. Az előzőleg elkészített krémhez hozzákeverem a krémsajtot és 15 perc elteltével az uborkát. Hűtőben jól kihűtöm és vacsora magvas kenyérre kenem vékonyan pár szelet uborkával és egy frissítő mentaszörppel.
Az uborkakrémlevesre feltétnek adhattok pirított sonkachipset, vagy chilis sült garnélarákot, vagy egy két buggyantott fürjtojást. A leveshez az uborkát szintén lereszelem, elkeverem a 500 ml joghurttal, 100g fetával, fűszerekkel, felaprított korianderrel és újhagymával. Összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, a citrom és lime levét és egy-egy jégkockát. A tetejére rákfarkakat teszek és korianderrel díszítem.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez