Mai mosoly: töltött cukkini
Anyukámmal főztünk ma a családnak, ismerősnél termett, majdnem “saját” cukkiniből finomat. Olyan jók az ilyen családi ebédek. Nyári forróság, finom limonádé, könnyű ebéd. Ezt hoztam Nektek.
Összetevők:
1 db nagyobb cukkini vagy tök, padlizsán
2 ek tejföl
1 doboz krémesebb joghurt
só, bors
2 ág friss oregáno
1 csokor petrezselyem
350 g darált pulykahús
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
olaj
fél citrom leve
150 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A húst a felkockázott lilahagymával és 1 gerezd fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, fél csokor petrezselyemmel összegyúrom, majd hozzákeverem a fél citrom levét. A cukkinit megmosom, kimagozom és belefektetem egy kiolajzott tepsibe. A tejfölt elkeverem a joghurttal, a felaprított másik gerezd fokhagymával, maradék petrezselyemmel, egy ek. olajjal, sóval, borssal és a chilipaprikával. A húst belekanalazom a cukkini közepébe, rákenem a tejfölös szószt, meglocsolom olívaolajjal és parmezánt reszelek a tetejére. Alufólia alatt 180 fokon sütöm 40 percig, majd 20 percig 200 fokon alufólia nélkül pirítom. Ellenőrzöm, hogy puha-e a cukkini, ha nem tovább sütöm kb. 20-30 perccel.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez