Mai mosoly: szülinapi vacsora
Anyukám szülinapja ma van, ezért tegnap hazarohantam a munkából és szuper vacsorát rittyentettem neki. Nála nem kell nagy faksznit csapni, tigrisgarnéla minden mennyiségben!!! és valami finom tészta. Így is lett. Újítás, de 30 perc alatt kész van és isteni. Ezúton is Nagyon Boldog Születésnapot Neked Mami! ♥
Összetevők:
500 g tigrisgarnéla
50 g kemény kecskesajt
250 g ricotta
4 ek olíva olaj
1 marék friss bazsalikom
só, bors, szecsuáni bors
2 db citrom
2 ág friss bazslikom
1 nagy cukkini
500 g penne
fél fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A pennéhez a főzővizet felteszem forrni és jól megsózom. Ha forr, beleöntöm az egész doboz pennét és aldentére főzöm (kb. 10 perc). Két wok serpenyőt előveszek, olívaolajat öntök bele. A vöröshagymát és a fokhagymákat jó apróra vágom, az egyik serpenyőben megfonnyasztom a vöröshagymát, a hajszálvékonyra szelt cukkinivel és a fenyőmaggal. Ez kb. 10 perc.
A másik serpenyőben alacsony lángon pirítom a fokhagyma felét, egy kis szecsuani borssal. Amint a bors illatozni kezd, a garnélákat, melyeket előbb szintén beborsoztam a serpenyőbe dobom. Hagyom jól megpirulni, a végén egy citrom héját ráreszelem és meglocsolom citromlével, esetleg sózom.
A kecskesajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, a másik citrom héját szintén lereszelem és kifacsarom a levét. A bazsalikomot felaprítom. A cukkinis serpenyőbe beledobom a maradék fokhagymát és addig míg illatozni nem kezd pirítom tovább, majd leveszem a tűzről. A megfőtt pennét ráborítom a cukkinire, összekeverem a sajttal, bazsalikom levéllel, sóval és a citrom héjával és levével. A végén kissé összetört ricottát forgatok hozzá és a tetejére halmozom a borsos rákot. Bazsalikomlevéllel díszitem.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez