Mai mosoly: nyári avocado saláta
A nyár legmelegebb napjait éljük. Egyszerűen egy hűs fagyin és egy könnyű frissítő jéghideg salátán kívül semmi nem esik jól. Cronutot akartam készíteni, de ahhoz croissant tésztát gyúrni, sütni kellett volna ezért elhalasztottam egy hűsebb napra (jó-jó ami késik nem múlik).
Szóval sali. Untam már mindet. Frissítőt akartam, sok paradicsommal és avokádóval, így született meg ez. Kellett hozzá egy kis sajt is, hogy legyen tartalma. Ez egy igazi színes nyári sali lett, és a saláta magában másnap is isteni, talán még jobb is. Egy jó grillhusi mellé is meleg szívvel ajánlom.
Összetevők:
1 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
300 g koktélparadicsom saját a legjobb
só,bors frissen őrölve
olívaolaj
1 csokor koriander
1 marék hagymacsíra
3 db lime vagy citrom
150 g halloumi
1 kk mustár
Elkészítése:
Az avokádót meghámozom, kimagvazom és kis gerezdekre vágom, a paradicsomot megmosom és négyfele vágom. 1 lime-ot kettévágok és felszeletelem hajszálvékonyan, lereszelem a másik kettőnek a héját és kifacsarom. A salátához a zöldségeket összekeverem. A koriandert felaprítom és jól megszórom vele a salátámat.
Az olívaolajat a fél gerezd fokhagymával elkeverem, hozzáadom a mustárt és az összes lime levét és héját. Ezzel a kulimásszal megkenem a halloumit és a maradékot rálocsolom a salátára és jól elkeverem. Az előre fokhagymaolajba (bárhol kapható) bepácolt sajtot kiveszem a hűtőből és kettévágva meggrillezem. A sajtot rápakolom a salátára, meghintem a maradék korianderrel. Jó étvágyat.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez