Mai mosoly: kímélő ebéd
Kímélő superfood-ot főztem ma nektek, bár a panírt felejtsük el, ha valóban szuperételről beszélünk. Mondjuk ez egy felturbózott panír, szerintem belefér. Csak az ecetes hagymával és avokádóval is isteni az étel, de egy magos tortillával még a fogyókúrázók is örömmel ehetik, ebédre.
FAHÉJAS ROPOGÓS CSIRKECSÍKOK AVOKÁDÓKRÉMMEL ÉS TORTILLÁVAL
Összetevők:
2 db érett avokádó villával összetörve
1 db lime leve
1 db citrom leve és héja
2 közepes lilahagyma karikákra vágva
2 db csirkemell filé kisebb csíkokra vágva
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
100 g liszt
100 g kukoricadara
2 tk fahéj
só, és frissen őrölt színesbors
8 db friss tortilla lap
4 ek cukor
50-50 ml málna- és vörösborecet
Elkészítése:
Az avokádót megpucolom, kimagozom és villával rusztikusra töröm, pépesítem. Citrom és lime levet locsolok rá, és sóval-borssal ízesítem. A csirkét megtisztítom. Apróra vágom a fokhagymát és elkeverem a tejföllel. Fél órára beleteszem a csirkéket. Közben a lisztet, sót, borsot, fahéjat és a kukoricadarát egy tálban elkeverem. Olajat hevítek egy serpenyőben, egyenként a csirkecsíkokat kiveszem a tejfölből és jól bepanírozom a kukoricás-lisztes morzsában. Majd aranybarnára sütöm az olajban.
A lilahagymát karikákra szeletelem, szépen szétszedem a szeleteket. A málna és vörösborecetet összekeverem 3-4 ek. cukorral és belekeverem a hagymakarikákat. Félreteszem, amíg megsülnek a husik.
Összeállítás: a tortilla lapokat megmelegítem serpenyőben zsiradék nélkül, rákenek avokádókrémet megszórom az ecetes hagymával ráfektetem a csirkecsíkokat és citromhéjjal elkevert tejföllel kínálom.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez