Mai mosoly: grillezett halloumi és arab saláta
Arab saláta, grillezett halloumi. Igazi nyári kaja! Mostanában nem sok időm van, igazából energiám van kevés, de ma elég korán hazaértem, és így volt időm megfőzni egy fincsi vacsit, sportolni és pihenni. Ez ám a jólét. :)
Iszonyúan melegem van, és ilyenkor csak valami könnyű jöhet szóba. Sajt, mert jó a mozgás után, arab sali, vagy tabuleh magában is isteni, frissítő, sok citrommal és zöldséggel. Tehát jöjjön a grillezett halloumi és arab saláta, ahogy én szeretem.
Összetevők:
250 g couscous
1 doboz fürtös koktél paradicsom
fél kígyóuborka
2 db citrom leve
1 csomag fenyőmag
só, bors
1 dl olívaolaj
1 egész chili friss
3 ág bazsalikom
3 ág menta
2 ág oregáno
1 csokor petrezselyem
150 g halloumi
Elkészítése:
A halloumi sajtot a két citrom héjával, felkarikázott chilipaprikával, beleteszem egy kevés olajba. A couscous-t másfélszeres zöldfűszeres lobogó vízbe öntöm, lehúzom a tűzről és 10 percig lefedve állni hagyom. Majd picit kihűtöm. Addig, míg hűl a couscous, kifacsarom a citromlevet, felaprítom a zöldfűszereket, megpirítom saját olajában a fenyőmagot. A paradicsomokat és uborkát apró kockákra vágom. A couscoust az előkészített fűszernövényekkel és zöldségekkel összekeverem, ízesítem, meglocsolom a citrom levével, egy-két ek. olívaolajjal és a fenyőmaggal. Amíg grillezem a sajtot, hűtőbe teszem, hogy tovább hűljön és összeérjenek az ízek (ez az étel tipikusan másnap lesz a legjobb).
Aranybarnára grillezem egy vas grillserpenyőben a sajtot úgy, hogy lecsöpögtetem róla a citromos, chilis olajat, ekkor tökéletes az állaga. Egy tányérra ráhalmozok egy adagot a salátából, tetejére teszem a grillezett sajtot, hajszálvékony szelet chilipaprikát és mellé citromgerezdeket kínálok. Jó étvágyat.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez