Mai mosoly: fahéjas croissant szederjoghurttal
Ez egy leveles csoda, imádom ahogy puha és egyben ropogós. Ahogy peregnek a lapocskák a kezem között, és az a mámorítóan vajas íz. Fantasztikus. Ehhez egy valami illik jól egy kesernyés gyümölcsös joghurt.
Összetevők:
200 g vaj jófajta házi legyen
3-4 ek fahéj
1 ek porcukor
350 g szeder
1 db citrom leve
250 ml házi joghurt
1 db fentebb említett tekercs croissant tészta
Elkészítése:
A croissant nekem kész volt, mélyhűtőből kikap, kiolvaszt. A vajat megolvasztottam, a fahéjat elkevertem a porcukorral. A vajjal megkentem a tésztám jó alaposan, majd megszórtam elég erőteljesen, fahéjat nem sajnálva a vajjal megkent croissant tésztát és ugye előre beirdaltam háromszögekre, azt széthúzgáltam, és mint egy kis lapot feltekertem a talpánál kezdve a tekerést a csúcsa fele haladva. Majd ismét jön a vajjal kenés, és végül meghintettem porcukorral.
A tésztát picit a tepsiben hagytam pihengetni, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Amíg sül a croissant, addig a szedret villával összetöröm, a joghurthoz kanalazom, meglocsolom egy kis citromlével, akár a citrom héjával is és leheletnyi kardamomot adok hozzá. Ezalatt megsültek a fanatsztikusan illatos kis finomságok, és lehet is falni.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez