Mai mosoly: epersali
A tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát. Imádtam! Azóta csinálom magamnak is, amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel. Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.
Összetevők:
1 marék eper
1 csomag rukkola
1 doboz camembert (Culinarisban vettem jó erős ízűt, de bármilyen megfelel)
1 marék durvára tört dió
3 db rebarbara rúd
2 ek méz
2 ek fehér borecet
100 ml dióolaj
2 ek mustár
Elkészítése:
Az epret megtisztítom és negyedekre vágom. A rukkolát megmosom és az eperszeletekkel összekeverem. A camembert-et kiveszem a csomagolásból, és sóval borssal, durvára vágott dióval 220 fokon 10 percig sütöm a sütőben alufólia alatt.
A vinaigrette-hez a rebarbarát vékony szeletekre vágom, majd lobogó vízben főzöm 5 percig, addig, amíg megpuhul. Még melegen kézi robotgépbe teszem, hozzáadom a többi hozzávalót és jól összeturmixolom, végül lassan hozzákeverem az olajat. A salátát összeállítom. A rukkolát az eperrel elkeverem sózom, borsozom (zöldborsot használtam), ezután ráöntöm a rebarbara vinaigrette-et és végül a tetejére tépkedem vagy a közepére helyezem a folyós sajtot és a ropogós diódarabokat.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez