Mai mosoly: csőben sült padlizsán
Itt a nyár, folytatjuk a nagy diétázást, ezért Dorci ma valami igazán könnyű és finom recepttel kedveskedik nektek. Csőben sült paradicsomos padlizsán a mosoly mára.
Összetevők:
2 db padlizsán közepes
2 dl olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem én lapos nagylevelűt ahsználok, emrt az illatosabb és ízesebb
1 marék friss bazsalikom jobb ha a fűszernövényeket frissen ahsználod
1 doboz kemény kecskesajt (reszelve) én garabonciást használtam
10 db nagyfejű lucullus paradicsom (természetesen a fürtös is tökéletes)
100 g prosciutto crudo ha vega ételt szeretnél ez elhagyható
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a paradicsomokat, sózd, borsozd, keverd el a 4 gerezd zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss bazsalikommal a paradicsommasszát, tedd félre (használhatsz nagyon jó minőségű passatat is, passzírozott paradicsomot, ha van benne paradicsom darab). Mosd meg a padlizsánokat, és vágd félbe, kend meg mind a négyet olívaolajjal és szórd meg petrezselyemmel.
Helyezd el egy akkora tepsiben, hogy az összes padlizsán szelet kényelmesen elférjen. Tedd a sütőbe 20 percre, vagy addig, ameddig jól meg nem sül, és az olaj miatt krémes állagúvá nem válik a húsa. Ha megsült, vedd ki, és kend meg a fokhagymás paradicsommasszával, fektess rájuk egy-két szelet prosciutto crudot, és szórd meg vastagra reszelt kecskesajttal. Újra rakd be a sütőbe, és süsd 10 percig grill módban. Ha kész, szórd meg friss bazsalikommal. Én egy pohár Nyakas Irsaival fogyasztottam el, isteni volt.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez