Mai mosoly: Maxine tortája
Maxine a világon a legeslegcukibb lány! Ha valahova megyünk, belép az ajtón és mindenkinek mosolyra görbül a szája. Óriási egyéniség és imádom, hogy mindig pozitív. Olyan sok szeretetet ad mindenkinek, örülök, hogy megismerhettem és barátok lettünk. Ezért nagyon hálás vagyok, tudják hogy kiknek! Ezt a tortát most a szülinapja alkalmából készítettem.
Fekete-csokis málnás-áfonyás sajttorta. De mivel imádja a nagyon édes fincsiket, muszáj voltam egy ilyen energiabombát csinálni, ráadásul dupla adagban, mert a szülinapi zsúr előtt egy nagyon kedves barátunk meghívott grillezni magához és megígértem a szerelmének, hogy többek között egy csokis csodával érkezem. A két torta összesen két perc alatt fogyott el, szóval biztos nagyon finom, vagy nem, csak szuperudvariasak a barátaim.
Összetevők:
200 g fekete csoki min. 75%
200 ml házi tejszín cserpes
300 g mascarpone házival még jobb
1 ek méz
150 g málna + 100g a díszítéshez
100 g áfonya
1 db citrom leve és héja
1 rúd vanília kikapart magja
100 g teljes kiörlésű keksz darálva
80 g vaj
Elkészítése:
A kekszet robotgépben durvára darálom. A vajat megolvasztom a ledarált keksszel összekeverem és egy kanál segítségével egy 20 cm átmérőjű tortaformába lapogatom.
A csokit 2 ek. tejszínnel vízgőz fölött megolvasztom. A maradék tejszínt, a mascarponét, a citromhéjával és a citrom levét, a vanília kikapart magjával és a málna felével összekeverem egy elektromos keverővel. A kekszes réteg alját megszórom a maradék málnával és az áfonya felével. Ráhalmozom a mascarponekrémet, majd a gőz fölött megolvasztott csokit rácsurgatom a torta tetejére, amit egy kézi habverő segítségével elkeverek a mascarponéban.
Az egésznek a tetejére áfonyát és málnát halmozok, letakarom és így hagyom hűlni 5-6 órát a hűtőben vagy egy egész éjszakát.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez