Lusta vasárnapokra: tonhalkrém recept
Vasárnap előállhatunk egy-egy időigényesebbnek tűnő (tényleg csak a látszat, ugyanis pofonegyszerű elkészíteni) reggeli, vagy brunch fogással. Pontosan ilyen étel a tonhalkrém, ami ugyanolyan finom friss bagettel, mint pirítóssal, főleg, ha friss zöldségeket is tálalunk mellé.
Hozzávalók:
2 tojás
1 doboz konzerv tonhal
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 paradicsom
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
1 kis pohár tejföl
só
bors
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
A két tojást főzzük meg, majd a zöldségekkel együtt vágjuk kis darabokra. Keverjük össze a tonhallal, a mustárral, a majonézzel és a tejföllel. Az utóbbi kettőből adhatunk hozzá többet vagy kevesebbet, amíg el nem érjük a kívánt állagot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Tálaljuk bagettel vagy piritóssal, és friss zöldségekkel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez