Laktóz- és gluténmentes amerikai palacsinta mandulalisztből
Finom és egészséges? Bizony! Íme, az ínycsiklandozó recept!
Hozzávalók:
- 15 dkg mandulaliszt
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk. fahéj
- 1/4 bögre áfonya (vagy egyéb bogyós gyümölcs)
- 3 nagy tojás
- 4-5 evőkanál laktózmentes tej
- 2 evőkanál méz
- vanília esszencia vagy egy fél citrom leve
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Egy közepes tálban összekeverjük a mandulalisztet, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. Ha adunk hozzá gyümölcsöt, azt is hozzákeverjük.
2. Egy másik tálba kerülnek a tojások, tej, méz és vanília esszencia vagy citromlé.
3. A tojásos keveréket hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, jól elkeverjük. Majd pihentetjük a tésztát, amíg a serpenyő felmelegszik.
4. A palacsintákat forró serpenyőben, közepes lángon készítjük el. Fontos, hogy az edényt mindig újra és újra felmelegítsük, mielőtt a következő palacsintát sütnénk! (A megfelelő hőmérsékletet a serpenyőbe öntött tészta sercegő hangja is jelzi). Körülbelül egy percig sütjük mindkét oldalt, persze ez függ a tészta vastagságától. Ha elkészült az egyik oldal, akkor a palacsintán buborékok keletkeznek, a széle alakot formál, elkezd „kiszáradni”. Ebből a mennyiségből körülbelül 6 nagyméretű vagy 15 közepes méretű palacsinta készíthető, melyek ízlés szerint dekorálhatók.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez