Körtés-karamellás pite édesszájúaknak
Egy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.
Tészta:
220g liszt
10dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1tojás sárgája
Fél doboz tejföl (kicsi)
Az összetevőket helyezzük egy keverőtálba, majd alaposan gyúrjuk össze. A tejfölt a tészta lágyságának mértéke szerint adjuk hozzá. Ha a tészta összeállt, nyújtsuk ki, és tegyük piteformába. Szurkáljuk meg villával, majd helyezzük 220 fokos sütőbe.
Krém:
2dl tej
Fél csomag vanília ízű pudingpor
2 evőkanál cukor
1 tojásfehérje
A tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pudingport és cukrot. Közben verjünk kemény habbá egy tojásfehérjét, és a még forró pudingba óvatosan forgassuk bele.
Karamellás körték:
2db körte
100g cukor
50g vaj
A körtéket tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Helyezzük egy serpenyőbe a cukrot és a vajat, és rázogassuk (ne keverjük!) a láng fölött addig, amíg karamellizált, homogén állagúvá válik. Forgassuk meg benne a körtedarabokat, és helyezzük a pudinggal töltött pitére.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez