Könnyű avokádó receptek
Az ünnepek, és nagy lakmározások, befejeztével, újult erővel veti mindenki bele magát a diétába. Kénytelenek vagyunk elismerni, hogy nem a nadrágjaink lettek szűkebbek október óta, mi kerekedtünk ki egy picit a téli hónapokban.
De az a jó hírem van, hogy egyrészt enyhe, az évszakhoz képest meleg napokat élünk, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak egy kis testmozgásra a szabadban, legyen az séta, futás vagy kerékpározás. Másrészről pikk-pakk lefaraghatunk egy-két kilót, ha az áldásos avokádót hívjuk segítségül. Sokan azt a tévhitet őrzik, hogy a magas zsírtartalma miatt nem tartozik a legegészségesebb ételek közé. Szerencsére azonban ez a finomság kizárólag telítetlen és jó zsírokban bővelkedik, melyek többek között a koleszterinre vannak jó hatással. Íme 3 ínycsiklandozó avokádós recept:
HOMÁRSALÁTÁVAL TÖLTÖTT AVOCADO
Hozzávalók:
2 kimagozott és kikapart avokádó (a húsát ne dobjuk ki!)
⅔-¾ csésze homár húsa
⅓ csésze avokádó hús
2 és ½ evőkanál olívaolajból készült majonéz
1 kisebb kígyóuborka fele, vékonyra szeletelve
friss koriander
60 g lágy kecskesajt
Elkészítés:
Egy nagy tálba keverd össze a homárt, a pürés avokádóbelsőt, a majonézt, az uborkát, a koriandert, a sót és a borsot, majd töltsd bele a kimagozott, kivájt avokádókba.
CSIRKE TACO AVOCADOVAL
Hozzávalók:
35 dkg csirkemell filé
1 csomag taco mix fűszerkeverék
1 csésze csirkehúsleves
½ csésze apróra vágott koriander
só, bors
1 és ⅓ csésze cole slaw saláta
2 evőkanál ranch öntet
½ avokádó vékonyra szeletelve vagy kockázva
reszelt sajt a díszítéshez
12 db kagyló alakú taco
Elkészítés:
Helyezzük egy lábasba a csirkemell filét, öntsük rá a húslevest, a fűszerkeveréket, a sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük 6-7 órán át. Miután megfőtt, tegyünk egy-egy kanállal a csirkéből, aprítva, a tacókba, rá pedig a cole slaw salátát és a ranch öntetet. Reszelt sajttal és az avokádó szeletekkel díszíthetjük.
AVOCADO-S ENCHILADA
Hozzávalók:
8 db tortilla lap
2 csomag mexikói chillis bab fűszerkeverék
700 g darált hús
2 konzerv mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db kaliforniai paprika
kevés sajt
½ avokádó
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymákat és a paprikát. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsuk fehéredésig. Ezután hozzátesszük az apróra vágott paprikát és a 2 konzerv zöldségkeveréket. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a 2 csomag mexikói alapot kevés vízzel. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Miután elkészült a ragu, vékonyan kivajazunk egy tűzálló tálat. A tortilla lapokat megtöltjük a raguval, és rétegesen egymásra helyezzük őket. A rétegek közé is rakjunk egy kis ragut, ettől jó puhák lesznek a tortilla tekercsek. Miután az összes lapot megtöltöttük, a tetejére is kanalazzunk egy kevés ragut, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük a rakott tortilla tekercseket, majd hagyjuk kihűlni a sütőben. Tejföllel és az avokádó szeletekkel a tetején tálalhatjuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez