Könnyed nyári céklasaláta
Ezt a receptet bátran használhatjuk, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat enni, ami a nyári melegben sem terheli meg nagyon a gyomrunkat. Magában is nagyon finom, viszont grillezett húsokhoz köretként is nagyon jó ötlet lehet.
Hozzávalók:
1 nagyobb darab cékla
friss koriander
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A céklát tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra, a dinnyét is vágjuk kis darabokra, majd a felaprított korianderrel együtt tegyük őket egy tálba. A tejfölt keverjük el az olívaolajjal, és a balzsamecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Tegyük ezt is a tálba, majd jól keverjük össze az egészet és tegyük legalább egy fél órára hűtőbe.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez