Kókusztejes karotta krémleves baconnel
A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.
Hozzávalók:
1kg répa
1l húsleves alaplé
250ml kókusztej
150ml tejszín
só
bors
chili paprika
50g teavaj
3gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A répát tisztítsuk meg, majd vágjuk 1 cm vastagságú karikákra. Egy lábasban olvasszuk meg a vaja, majd tegyük rá a répát és a fokhagymát, és kevergessük addig, míg a répa el nem kezd kicsit puhulni. Közben szórjuk rá a sót és a borsot, illetve a felszeletelt chili paprikát. A húsleves alaplét öntsük a répára, és fedő alatt hagyjuk főni 20-30 percig. Amikor megpuhult a répa, botmixerrel keverjük homogén állagúra. Adjuk hozzá a kókusztejet és a tejszínt, és még további 20 percig főzzük. Tálaljuk pirított bacon szeletekkel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez