Koktélötletek az esküvődre: Éljenek a buborékok!
Az édességek mellett a különböző aperitívek, koktélok is kiemelt szereplői az esküvői vendéglátásnak. A könnyed vagy éppen ütősebb színes italokat illetően is szabadon szárnyalhat a fantázia, mivel az egyedi dekorációk és eredeti ötletek tárháza végtelen.
Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az egyik nagyon jó barátnőnk, egy fantasztikus bartender lány. Mielőtt külföldre költözött volna, a budapesti Cyrano étteremben keverte a koktélokat, így a csajos összejöveteleken mindig ő biztosítja az Y pohárba valót. Természetesen bármikor szívesen ad tanácsot is, sosem felejtjük el, amikor telefonos segítséget nyújtott a home-made apple martini készítéséhez. Na nem rajta múlott, hogy nem igazán lett olyan, mint a híres bécsi Do&Co Hotel Onyx Bar-jában, de azt megtanultuk, hogy jobb, ha ezeket a dolgokat személyesen őrá bízzuk. Most az esküvői koktél trendekről kérdeztük Zitát, reméljük Nektek is hasznos tanácsokkal szolgál! Először is egy általános jó tanács: aperitivnek mindenképpen az egyszerű és alacsony cukor tartalmú italokat ajánlom, mivel hosszú lesz az éjszaka és kemény a másnap. Nade, kezdjük az elején. A ceremónia előtt kerüljétek a kis shot-ok és főleg a pálinka szervírozását, hacsak nem szeretnétek, hogy az egyik nagybácsi rövid időn belül megragadja a mikrofont és spontán performanszot adjon elő mindenki előtt. A násznépnek jó sztori lesz, de neked valószínűleg inkább egy kellemetlen emlék.
Testarossa
Bellini
Sőt igazából, ha visszagondolok Dóri esküvőjére, még előbb kellene kezdeni: A készülődés hangulatát mi más dobhatná fel jobban, mint egy pohár pezsgő, vagy prosecco? A Big bubbles, no troubles! elv igaz, de hogy a buborékok ne vegyenek le túlságosan a lábatokról, remek választás lehet a barackos Bellini, édes epres Testarossa vagy egy könnyű friss narancsos Mimosa pezsgő koktél is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez