Kihagyhatatlan húsvéti tortarecept: Gesztenyés fészektorta
Nem mersz belevágni nagy sütésbe a húsvéti készülődésben? Szeretnél valami egyszerű, de mégis mesteri finomságot sütni? Van egy remek receptötletünk számodra, amellyel nem csak nagyot alkothatsz, de rendkívül egyszerű az elkészítése. Nem kell más hozzá –természetesen a hozzávalókon kívül-, csupán egy kis kreativitás. Vigyázat, extra csokis finomság!
Hozzávalók
Tészta
20 dkg sárgarépa (reszelt)
15 dkg porcukor
10 dkg rizsliszt
15 dkg dió (darált)
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 ek. porcukor
Díszítés
Tojásdrazsé
Előkészítés
1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót a reszelt citromhéjat, lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2. Sütőpapírral bélelt kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna, a tetejét fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. Végül díszítésként a fészek közepébe cukortojást rakunk.
Tipp
Ami a piskótát illeti, beszerezhetjük a boltban is. Érdemes a kicsi és magas fajtát felkeresni, mert az adja ki legjobban a fészek formáját.
Amennyiben nincs kéznél burgonyanyomó, úgy megteszi egy kivágott zacskó is. A gesztenyéből pedig érdemes vékony, rövid csíkokat formázni az oldalára, mert így fog leginkább hasonlítani a madár hordta apró gallyakra.
Bakos Szintia
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez