Kezdő konyhatündéreknek: zebra süti
Hiába rendelkezik valaki nagy gyakorlattal a konyhában, és nagyon szeret főzni, gyakran előfordul, hogy a sütéssel hadilábon áll. A sütéshez ugyanis sokszor fontos pontosan követni a recepteket, jól ismerni és gyakorlottan használni a konyhai eszközöket. Vannak azonban olyan desszertek, amelyekhez nem kell különösebben nagy rutin, mégis könnyedén lenyűgözhetjük velük vendégeinket. A zebra süti pontosan ilyen desszert, amihez nem lesz szükségünk sem sütőre, sem pedig sok szabadidőre.
Hozzávalók:
2 csomag csokis pudingpor
0,5 l tej
2 csomag Albert keksz
3 evőkanál holland kakaópor
0,5 dl presszó kávé
15 dkg cukor
25 dkg margarin
A pudingport, a cukrot, a kakaóport keverjük el kb. 2 dl tejben, közben a maradék 3 dl-t forraljuk fel. A forrásban lévő tejben olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a kávét is. Keverjük hozzá a pudingos egyveleget, majd főzzük addig, míg homogén, sűrű állagú lesz.
Amikor elkészült a krém, a kekszeket egyesével kenjük meg, majd ragasszuk össze. Tekerjük be folpackkal, majd tegyük hűtőbe éjszakára. Amikor a kekszek érezhetően megpuhultak, szeleteljük fel ferdén.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez