Két cica főz a Sofitelben
A Két Cica Konyhájának gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén.
Természetesen azon túl, hogy a Bezselics Ildikó általa ihletett fogások kerülnek terítékre, a készülődés során, a helyszínen maga is fakanalat ragad, és olyan őszi finomságokkal örvendezteti meg a vendégeket, mint például a meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével, vagy az édes sütőtökös zöldségcurry.
Végre itt az ősz, a maga csodás színeivel és illataival és nincs is jobb ilyenkor, mint a szabadban tölteni a napokat és esténként elkölteni egy íncsiklandó vacsorát, kihasználva az évszak idényzöldségei és más csodái által nyújtott előnyöket. A Sofitel La Terrasse éttermében a kényelem a fő szempont és a szálloda a háziasszonyok számára szeretné azt a nem mindennapi luxust nyújtani, hogy leveszi a vasárnapi ebéd készítésének gondját a vállukról. Az étteremben ugyanis az ínycsiklandó fogásokat a séfek készítik el, a terítésről a felkészült és mindig tettrekész felszolgálók gondoskodnak, a gyerkőcökre animátorok felügyelnek. Nem utolsó szempont az sem, hogy 12 éves kor alatt a szálloda 50%-os kedvezményt nyújt az ebéd árából, 6 éves kor alatt pedig teljesen ingyen fogadja a lurkókat. Nincs semmi más dolga a vendégeknek, mint hogy hátradőljenek és élvezzék a vasárnapokat úgy, ahogy azt kell.
A szeptembertől újra induló Sunday Brunch a Sofitelben különleges programokkal is készül a szezonban, amelyek közül az egyikre október 28-án kerül sor a Két Cica Konyha gasztrobloggerének közreműködésével. Bezselics Ildikó számos ételinspirációt hoz a séfeknek, többek között bárki megkóstolhatja az erdei gombákból, szarvasgomba olajjal készült levest, a vörösboros szilvalevest, a ropogós kacsacombot szőlőmártással és polentával, a harcsafilét édesköményszószban, spenótgombócokkal, a töltött gombát és töltött padlizsánt krumplipürével, a máglyarakást birsalmával, a karamellszirupos, csokis körtetortát és még sok más finomságot. De a gyerekeknek is különleges fogásokkal kedveskedik a gasztroblogger, hiszen mentás halburger került terítékre édesköményes majonézzel, valamint áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral. Igazán különleges és kihagyhatatlan ebédnek ígérkezik tehát, melynek nem titkolt célja, hogy a francia 5 csillagos konyhába egy kicsivel háziasabb ízvilágot csempésszen.
A Sunday Brunch ára a Sofitelben 8000 Ft/fő, amely tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, üdítőket, kávét és teát. (Alkoholmentes ár 7000 Ft/fő.)
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez